Ptáče a muž II

Ptáče a muž II

Anotace: prvně doporučuji přečíst starší báseń Ptáče a muž, tento vymyšlený příběh se mi po několika letech stal skutečností, teda až na ten konec:) a proto jsem musel napsat druhý díl, který je tentokráte čirá pravda.

To ráno podvakráte setkal jsem se s umíráním
To ráno smrt jsem osahal svou hrubou dlaní
Když drozdovi mladému došel dech
došuměl vítr ve křídlech
dozněla píseň do ticha
krev do dlaně jak kalicha
skanula
(naposled v křeči krásná křídla roztáh)
a pak mu hlava klesla
ach, tak těžce
a pak mu hlava klesla
jak pád běžce
co klopít cestou k svému cíli
v mém srdci tiše zvony bily

To ráno jsem plakal a teplý vítr slzy neosušil
plakaje dál jsem prsty v hlínu vryl
jak smutný hrobař do země jsem tiše bušil
a mělký hrob jsem vyhloubil....
Autor had, 28.07.2010
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přátelé, nepochopili jste to?! Já jsem jen smrt osahal...nevraždil jsem:)))) Vy blláhoví!

02.09.2010 04:50:00 | had

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí