Venkovská

Venkovská

Anotace: . . .

Panáci v zelí
jsou strašidly
nočního venkova,
zaběhnutí psi,
úlovek pro
flintaře s dobrým okem,
zoraná políčka,
skrývají
bronzové poklady,
strýčkové
se svým příbuzenstvem
okopávají brambory,
a stařenky v
prostorných světnicích,
společně s ostatními
ženami ze sousedství
derou peří a
vypravují si různé
zkazky a pověsti
o tom co bylo,
jak byl chudák odměněn
a zlo bylo poraženo,
život venkova před
sto lety byl pestrý,
žádná moderní technika,
všichni se opatrovali
z dobré vůle,
a modlili se u stolu
před večeří,
zasedali ke stolům
s úctou, že
se všichni ve zdraví sešli
Autor Tomáš Přidal, 03.08.2010
Přečteno 262x
Tipy 19
Poslední tipující: mexx, Žqáry, hašlerka, divoska_jaja, Kapka, Květka Š., WAYWARD, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborné, Tome..ST!

03.08.2010 21:27:00 | hašlerka

St..

03.08.2010 10:03:00 | Květka Š.

St..

03.08.2010 10:03:00 | Květka Š.

...je to takové povídkové,ale eSTéčkové

03.08.2010 09:17:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí