Zabiják se čtyřmi životy a čtyřmi jmény

Zabiják se čtyřmi životy a čtyřmi jmény

Anotace: -Ra´k´šu´-Pán moří-Guppacu-Kazim-

Ten muž
s blonďatým
účesem na ježka
byl nebezpečný zločinec
profesionální vrah
. . .
íránci ho nazývali
hrdlozeřem
nebo-li
Ra´k´šu´
. . .
bohové na Olympu
by ho nejspíše
s přetvářkou nazvali
Pán moří,
neboť se dokázal
změnit v nelítostného
lidožravého žraloka,
který požíral
mladé panny a řecké
lodě i s jejich
nákladem a pasažéry
. . .
v severských baladách
ho znázorňovali
jako Guppacu
nebo-li vraha svatých
a kolem krku
mu dávali jmelí
. . .
v 21. století
ho zavřeli do
vězení s přísným režimem
a nazývali jej
Kazimem
nelítostným vrahem
dětí a nemohoucích
. . .
měl mnoho jmen
žil v mnoha dobách
v Íránu ho zastřelili
v Olympu sežehli bleskem
na mrazivém Severu ho
sežrali zatoulaní medvědi
a jako Kazim byl
popraven oběšením
. . .
a to byl opravdový
konec zabijáka
se čtyřmi životy
Autor Tomáš Přidal, 04.08.2010
Přečteno 274x
Tipy 15
Poslední tipující: Psavec, ta.cupka., Mbonita, Květka Š., Jiná, hašlerka, carodejka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevím proč ale vzpomněla jsem si na Kájínka, také celý čas doma říkám že je nevinný, hezky si to napsal.

04.08.2010 20:34:00 | carodejka

Tome, mám ráda tvé příběhy..ST!

04.08.2010 20:32:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí