svatební

svatební

Anotace: Takřka na zakázku:D. Naše třídní ze základky se vdávala a já byla pověřena tvorbou .. co vzniklo,je vidno. Vzniklo to relativně velmi rychle:P

Dnes je to již párek roků,
co opřela ste se do vlastních kroků,
a začala capkat,
hezky sem a tam.
Capkala jste hodnou chvíli,
až drazí rodiče ocenili Vaši píli
a vy studiem počala ste si,
život svůj zprzňovat.
Tato devastace volnosti,
však Vám neubrala radosti
a vy i přes jasné školstvím přesycení,
nedala ste se
i byla ste jako opevnění
a započala proto,
vysokou školu učitelskou,
pilně studovat.

Ale to už jsme za dvacátým Vašim rokem,
inu, bereme to vážně skokem,
avšak to je jen kvůli hostím drahým,
jejichž hladovým očím,
se jen stěží bráním
a také kvůli choti Vašemu drahému,
jež by jistě nerad věděl,
s kým to v tom kostele seděl
neb tento věk nejvyšší Vaši mladosti,
činil Vám jistě radosti,
když párty na Vinné,
mohli jste jmenovat…

Den byl střídám měsícem,
měsíc zase rokem,
studia byla za Vámi
a přišlo Vám to, jako jedním skokem...



Avšak Vy,
ve svém mládí nádherném,
řekla ste si,
že chcete asi vrásky mít,
proto ste se rozhodla,
že budete děti,
na Základce v Hati,
svým znalostem učit.
Sic nechápu,
jak takovýto zvrhlý plán,
mohl se zrodit v něčí hlavě,
avšak Vy to zvládáte,
lépe,
než-li hravě!

Věřit nám musí každý,
kdo je zde přítomen,
neb vy ste byla naše matka,
spíše tedy dobrá kamarádka,
takový učitelský sen
a to se jen tak nevidí
a už vůbec ne,
každý den!

Do kina ste nás ráda vzala,
filmově se vzdělávat,
a hned jak léto přišlo,
stany, spacák na záda
a šli jsme s Vámi stanovat!
Nebo také v tělocvičně,
kde natahali jsme si žíněnky,
a celou noc spali jako křepelky!

Nebyli jsme příliš vzorní
a rádi jsme jiné učitele zlobili,
avšak ve Vašich hodinách,
klidně sme se s Vámi o všem bavili.
A nebylo to z respektu,
že jste naše třídní,
to bychom byli vážně bídní,
ale bylo to z důvodu toho,
že říkala ste nám zajímavých věcí mnoho
a my je rádi slýchali
a Vás rádi vídali.

Inu, co bych měla povídat,
s Vámi bylo radostí se vzdělávat!!

Už jsou to ale dva dlouhé roky,
co rozešli se naše kroky
a my přestali dětmi,
Vašimi být...

Teď se však ženete,
do zcela nové věci
a my všichni víme,
že zvládnete to přeci!
Protože už ste jednou matkou byla,
a 20 dětí odkojila tak,
že na Vás budou navždy s láskou vzpomínat!!!

Chceme Vám proto dnes v tento den změn popřát pár věcí..

Ať se Vám splní všechny sny,
ať je Vás manžel hodnější než sám ví.
Ať máte dětí, jako smetí,
a tyto děti, Vám pouze radost dělají.
Ať je pro Vás učit stále radostí,
ať opustí Vás všechny starosti,
ať máte to, po čem toužíte,
ať máte přátele,
a ať víte,
že 4 roky ste vedla tlupů dětí,
kteří Vám dnes tímto,
přejí do manželství štěstí,
jako smetí!
Autor Elishabet, 12.08.2010
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí