Město červánků

Město červánků

Anotace: . . .plaché, tiché, milující. . .

je příliš tiché
a obestřené tajemstvím
aby v něm mohl
existovat skutečný život

. . .

příjezd do červánkového města
halí růžová mlha,
ruce, které vítají
neznámé poutníky do jeho srdce

. . .

uprostřed tichého náměstí
stojí krásná kamenná kašna
v níž plavou malé želvičky

. . .

nad hlavami nám letí
červený balón
s nápisem
Vítáme Vás

. . .

my se usmějeme a v závětří
nás zasype záplava
červených balónků
s červenými srdíčky

. .

cítíme, že nás mají rádi
a i když jsou plaší
a nikoho na své cestě
červánkovým městem nepotkáváme
lásku vyjádřit umí

.

někdy fyzická přítomnost
neřekne tolik, co
vzájemná nitra duší
Autor Tomáš Přidal, 14.08.2010
Přečteno 294x
Tipy 15
Poslední tipující: hašlerka, ilona, Květka Š., CULIKATÁ, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já už si balím baťůžek na cesty!A frrr na špacír do velice červánkově půvabné zemičky!:-)ST

14.08.2010 20:10:00 | ilona

Tam bych chtěla být.

14.08.2010 19:30:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí