Hora..

Hora..

Anotace: .. tanec

Unde sint fetele inca mai bune
ca la vai Bucovinei, imi spune
unde curata floreste iubirea
in miezul codrului se aude lira

ptačího zpěvu v doprovodu šumů
staletých smrků v poledním útlumu
do toho z vesnice Poiana Stampei
hudba se zamíchá, spolu to klape
hlasnými pokřiky hosty zde vítá
takový pohled již zřídka se skýtá
jak tančit tanec, jenž rozechvěl struny
houslí a cimbálu, tam na výsluní
kdo je ta dívka, jež nabízí místo
v kole, kde zpočátku s chůzí nejistou
chytám se jí, jako tonoucí stébla
s pohyby v ramenou známých u Spejbla
když jako na drátkách učím se tančit
s huculskou dívkou jak hříbě skotačit
Autor Petbab, 15.08.2010
Přečteno 292x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Lorraine, Květka Š., Kett, Psavec, Mbonita, carodejka, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké mazlení.

15.08.2010 21:29:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí