Rozsudek života a smrti

Rozsudek života a smrti

Anotace: ...díky, anděli

Anděl nad námi
držel kříž
přemýšlel
zda ho má zahodit
nebo zhasnout
naše životy
zabodnutím
ostrého bodce
do kypré země
a nechat nás zemřít
. . .
bděl nad námi ještě chvíli
poté se nahrbil
a odletěl
do výšin Pána
. . .
kříž hodil do vody
a utopený rozsudek
života a smrti
nechal vlastnímu osudu
. .
ráno jsem v zrcadle
spatřil tvář
a když jsem se otočil
nikdo u mne nestál
.
byl to anděl
a já polibkem
vlastního odrazu
jsem mu poděkoval,
že mě nechal žít
.
díky, anděli
Autor Tomáš Přidal, 23.08.2010
Přečteno 231x
Tipy 18
Poslední tipující: dream in emptiness, Gabrielle, monyka, labuť, Psavec, Mbonita, Jiná, Kubino 2, Květka Š., Petbab, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš moudré básně.Každý se určitš u nich zastaví a vychutná si Tvé verše.

23.08.2010 19:58:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí