Bojové klání

Bojové klání

Anotace: . . ."myslících" strojů. . .

Bojechtivost živých strojů
uzavírá měsíc šedi
jdou do destruktivních bojů
a lidé jenom nevěřícně hledí
. . .
temná kouzla a tvrdé rány
hlučící motory a páky
některé jsou lovci rozebrány
a stávají se nemyslícími vraky
. .
pět ku pěti
sázky špinavých mechaniků
skandují i odvážnější děti
a napodobují bojovou techniku
.
na šrotišti v klání bojů
vytvořil se hlouček
prostranství elektrických spojů
uzavírá se okruh potyček
.
a stroje se řežou
a odletují kusy traverz
Autor Tomáš Přidal, 29.08.2010
Přečteno 694x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, dream in emptiness, jitka.svobodova, Jiná, labuť, Květka Š., Mbonita, Gabrielle, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

další moc zajímavá a čtivá báseň :)

29.08.2010 16:35:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí