Úbytek slov

Úbytek slov

Anotace: . . .opovážlivých zlodějů

bolestivé vteřiny
odpykávájí si tresty
za zneuctění slov
a krádeže souvětí
. . .
svoboda se staví na odpor
zavírá desatero mříží
v jedné místnosti
kde neproklouzne
jediné slůvko o smilování
. . .
vřeštící ticho
lomcuje mřížovím
jako stádo býků
rodeo bez krvavých her
bez matadorů
. . .
opovážliví zloději slov
šetří zbytky vět
vzduchu mají dostatek
ale slova ubývají
ještě nechtějí být němí
. .
brzo zešílí
a v tichosti zemřou
v tváří v tvář
sobě samých
.
ticho zesiluje
a slov pořád ubývá

...a ubývá...

jejich poslední
slova jsou opravdu
slovy posledními
Autor Tomáš Přidal, 01.09.2010
Přečteno 247x
Tipy 22
Poslední tipující: Bíša, ilona, jitka.svobodova, STIMPRE, Mbonita, Květka Š., hašlerka, Jiná, Churry, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jojo,mne též,Tomáši!!!!:-)

05.09.2010 00:21:00 | ilona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí