Za městem

Za městem

Anotace: .... prostě na výletě.

Kabát mu rozervala vichřice,
do tváře metala pichlavou rtuť,
skučela mrazivě, zlá vlčice,
krajině zimní když nastavil hruď.

V čele svých šlépějí ploužil se vpřed,
dále jen, dále, tou bílou vřavou,
daleko za zády zanechal vřed -
společnost městskou, moderní, dravou...

Sám že překážku tvoří vánici,
milejší bylo mu než doma hnít,
krásou z chůze prostotou vábící,
s bláznivou radostí nechal se zpít.

Jeden krok za druhým, levá, pravá,
ve spáncích rytmicky pulsuje krev,
myšlenky jihnou jak říčka hravá,
samo se oddělí zrno od plev.

Na konci šňůrky stop ploužím se sám
a nevím pranic o světě lichém,
jako lék na život rád užívám
nehybnost mysli, věčné a tiché...
Autor Bajaja, 06.01.2006
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vichřice taková není...
dej na mě, trošku jí znám...
naleju vám na seznámení,
stav se, než půjdeš zas dál... :o))))

básenka se líbila!!! :o)

18.01.2006 15:45:00 | Cecilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí