Jak to je - Jak to může být

Jak to je - Jak to může být

Anotace: ...jednou třeba NIC nebude...

v ptačí kleci
letí vzpomínky
na křídlech papoušků
mluví k nám
ráčkovanou řečí
. . .
čas kvapí kupředu
a také rychle běží
skoky pumy
s lehkostí
nenuceně
za kořistí dnů
. . .
v noční tmě ubývá
měsíční záře,
soví houkání
uždibuje z
toho bílého kotouče
za letu
. . .
svět jako na dlani
je malá planetka
vysajte moře
jako špinavou houbu
a lidstvo pomře
. .
bez vody
.
sfoukněte slunce
a tma obklopí
mrtvý svět,
který není
.
a možná jednou (skutečně) nebude
Autor Tomáš Přidal, 05.09.2010
Přečteno 240x
Tipy 22
Poslední tipující: Psavec, Mbonita, Bíša, sluníčko sedmitečné, jitka.svobodova, Jiná, labuť, Květka Š., Petbab, Bella., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle básnička se mi moc líbí určitě ST.

05.09.2010 09:01:00 | Bella.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí