Rouzloučení dívky

Rouzloučení dívky

Anotace: lyrická báseň o dívce,jenž zahodila život!

Mladá, křehká, překrásná dívka, neznalá světa lidských duší.
Stojí tu nad hrobem s uvadlou kytkou, vzlyká však nikdo jí neslyší.
Přemítá o ceně života na Zemi, nad krásou dálek a zpěvem dév.
Nechápe, bláhová, ta lidská trápení, nechápe smysl života vést.
Následky pádů, následky skluzů, často tu plakává u přátel.
Rozhodla se ze dne na den, zničiti ten svůj mladý svět.
Neb v životě jí netěšilo, to co jiné těšit mělo,
štěstí hřbitov opustilo, nevrátí se nikdy zpět?
Hrdlo spárem rozdrásalo divé zvíře, pestrý květ.
Leží tu dnes bez pomoci, křehká dívka, nešťastná.
Čeká na svůj osud hrozný, nic jí sem už neláká.
Autor Mania Dardeville, 08.01.2006
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc smutná, ale líbí se mi to, až by i slza ukápla. Život vždy nende podle představ, i když se člověk snaží sebe víc. ...

08.01.2006 17:20:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí