Báseň z vedra...

Báseň z vedra...

Anotace: Bylo děsné horko, a bylo mi smutno. V práci jsem restaurovala obrázek a ta vůně v kombinaci se smutkem a šíleným horkem způsobila toto.

Má pracovna je cítit terpentýnem
Na stolku chleba s margarínem
po kterém špacíruje moucha
Do dřezu voda stále šplouchá
své monotóní káp, káp, káp...

Snad je to prasklé těsnění
či v mojí hlavě běsnění
Já slyším troubit polnice
To z tepla, či z té štvanice?

Bezesné noci, proplakaná rána
jak divá zvěř, jen stále štvaná
Pak dlouhý pohled do dálky
než zazní povel Do války!!!

Jen k večeru, dlouhé jsou stíny
jdu loukou, trhám kopretiny
Jdu trávou smířená a bosá
Než napadne rosa
Umyju z duše stíny
ze srdce splíny...

Osvobozená od zkázy
dám kopretiny do vázy
A sním o kráse letu
pak klukům hlavy pletu
I když jen na netu
hnedle radost je tu

Má pracovna je cítit terpentýnem
má krev se mísí s rudým vínem
Ve sklence Modrý portugal
pohání mé snění v cval
Autor ada.cat, 15.09.2010
Přečteno 689x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí