svíce

svíce

Anotace: svíce a život

Svíce

Jak svíce kostelní dohořívá na oltáři
život můj stejný je, vepsaný už v tváři.
Ať kdekoli na světě, na horách či na moři
každému svíce jednou dohoří.

Když podzim života ozve se bílými vlásky
a na tváři už počítáme vrásky
vzpomínky vrací se na lásky dávné
a srdce zas buší, po lásce prahne

Kdo pro lásku žil, nikdy nebyl na dně
ať štěstím žil, ať za ní klopýtal marně.
Vzpomíná, kdy cesta vystlaná byla kvítím
i na dny chmurné, kdy slunce vždy nesvítí.

Prskne-li svíce, často každého leká
až svíce zhasne, co stane se, co tam ho čeká
Nic, bez času, bez světla, jak píše Mácha v Máji
či Bible jak tvrdí, peklo nebo Bůh v ráji

Na světě tomto na okamžik jen krátký
cesta do ráje je přeludem jen vratkým.
Když svíce hasne – já po druhé teď žil
V ráji vysněném už chvilku byl.

Nádhera, světla zář, štěstí, klid – popsat se nedá
v úžasu, co rád měl, zase se shledá.
Každý, kdo svíci má dlouhou, či dohořívá
jen okamžik rájem, a pak tam, kde času, světla neubývá.

Když svíce zhasne, dým stoupá ještě chvíli
vítr jej rozvane, a pak už jsme jen byli
pak člověk, - a často už to nebývá
ve vzpomínkách na milé ještě ožívá

jalan 2010
Autor ilaila, 20.09.2010
Přečteno 285x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Květka Š., Gabrielle, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásnýýý, ST.

18.12.2012 19:22:01 | Jeněcovevzduchukrásného

krása..a každý má tu svoji svíčku která hoří ale jak dlouho nikdo neví..ST!

21.09.2010 09:17:00 | xoxoxo

Těším se na další tvorbu. :o)

20.09.2010 16:01:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí