Střízlivost

Střízlivost

Anotace: :)

Soumrak mlhy skrývá rozbujelé tváře
kouř a hluk zalévá okolí
nelze tu rozeznat pravdomluvce od lháře
každý může říkat cokoliv.

Obrázek stupidity na rtech známých i neznámých
chladné i vroucí úsměvy
lovím tu pravdu ve vodách zkalených
a mrazivé mívám záchvěvy.

Cítit je nádech s vůní marijánky
lapám tu těžce po vzduchu
pomalu cítím tlak na své spánky
kolem je příliš mnoho rozruchu.

Někdo se směje a jiný zas pláče
kdosi zas něco vypráví
jak všude byl a kde tělo smáčel
mě to však spíše otráví.

Každý se kasá, jazyk svůj brousí
rozpočty své dává na odiv
za chvíli další chudobu rdousí
rozpíná příběhy jak poustevník.

Ženy se smějou, úsměvy pějou
koketnost čouhá jim z lakýrek
ležérně sednou, hruď svoji vzedmou
a mužům stoupá tlak trenýrek.

Hledám tu radost nebo snad zábavu
pomalu hloubám ve svém nitru
po chvilce Boha zeptám se na radu
nebo mám donášet Vnitru?

Jsem tady sám, pozván jen do počtu
zívám a hledám pozornost
ve tvářích příchozích si moc nepočtu
protože jsem střízlivost.
Autor Ďábel sám, 21.09.2010
Přečteno 290x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Iv, lovelienka, CULIKATÁ, Antares
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je výstižná ! Skvělá ! ST

09.10.2010 22:35:00 | Iv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí