Zdi, ty nelžou

Zdi, ty nelžou

Anotace: . . .narozdíl od lidí :-/. . .

Ty hladové zdi
okusují cihly
pijí maltu
v naběračkách
stavebního materiálu

. . .

zpívají hladovým žebrákům
ať vryjí vzkaz do
zasychajících cihel
potřených cukrovou maltou

. . .

hledí před sebe
na nic si nehrají
nemohou vpřed ani vzad
neuhýbají před očima

. . .

a kdo je nemá rád
pomaluje tu cukrovou kůži
sprejovými stříkanci
nebo vezme kladivo
a zabuší si v návalu vzteku

. . .

zdi nikomu nic neudělaly
lidé je pořád staví
a koho zabily
to bylo vinou zedníků

. . .

nikoliv těch
mnoha řad cihel,
které se vypalují
v cihlářských pecích

. . .

takže svalte vinu
na pokolení lidí
a ne! na zdi

. .

lidé donutí lhát
další lidi
ale nedonutí lhát,
to co je zdmi

.

protože ty drží pevný základ
Autor Tomáš Přidal, 26.09.2010
Přečteno 248x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, jitka.svobodova, Mbonita, labuť, Gabrielle, Jiná, WAYWARD, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neotřelý nápad,velice zajímavě pojaté.Zraješ jako víno.Je to stále lepší.

26.09.2010 20:05:00 | jitka.svobodova

...osobité ST

26.09.2010 11:17:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí