Co sebou nese podzimní listí...

Co sebou nese podzimní listí...

Anotace: Uměním života je radost z maličkostí..A až tohle člověk jednou pochopí, uvědomí si, že svět vlastně není tak jednobarevný. Svět je magie- a kouzla nemají konce :)

Zlatavé listy v piruetách,
ladně se snášejí na náš práh,
neboj, nemusíš mít strach,
dočasné jen je to zlato- ten nach.

Vítr fouká a cuchá mi vlasy,
šeptá příběhy plné smíchu a krásy,
proč slyšíme jen my ty zpěvné hlasy?
Proč asi...

Stejně jako láska mizí s rozumem,
pomalu se rozpadá lidský sen,
fantazie se ztrácí s každým dnem,
jako zeleň odchází s podzimem.

Cítím se sama i mezi davy,
nikdo se nesměje, nevidí ty barvy,
nikdo nenaslouchá, co vítr vypráví,
každý je sklíčený- a cítí se churavý..

A přitom zas a znova dostáváme šanci!
Vždyť podzim je krásná žena,
co vyzývá k tanci,
je to síla, co zvedne fénixe z popela,
kouzlo, co z papíru ptáčka udělá..
Nenasytná dívka, co po polibku touží,
lidé si ale šanci nezaslouží..

Jednou za čas si někdo vzpomene,
výjmečný, co pohlédne na svět zpříma,
myslí si, že všechno dožene..
Ale je pozdě..
Najednou, je zima ..
Autor Dameira, 28.09.2010
Přečteno 325x
Tipy 22
Poslední tipující: Vojtá, Danger, KR1571N4, Atilla, Gabrielle, James Libustka, CULIKATÁ, danav, labuť, synanceia, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

podzim a žena :-),vnímáš maličkostí,jen tak dále.
Basen je hravá,barevná,prostě kouzelná.

12.10.2010 23:19:00 | Danger

Moc pěkná,hezky se čte,barevná slovy.Líbi.

29.09.2010 05:58:00 | CULIKATÁ

Krásně napsané a i anotace se mi moc líbí. Miluju podzim :-)
ST

28.09.2010 21:26:00 | synanceia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí