"V noci som snila, že som motýľom,..."

"V noci som snila, že som motýľom,..."

Anotace: "...a teraz neviem, či človekom, ktorý snil, že je motýľom alebo som motýľom, ktorý sní, že je človekom..." Bukowski

Na piestiku bielej margarétky
Krídlami kreslila som na oblohu
Ako chameleón splynula s belasou
A ďakovala v duchu Bohu
Že v snoch je možné vzlietnuť
Že v snoch človek je motýľom

Verný svoj odraz videla som vo vode
Ochutnala sladký nektár
Splynula v milostnom tanci
A ďakovala matke prírode
Že v snoch som Parnassius vzácny
Že v snoch nie som človekom

Dievčatko šteklila pri ušku
Šeptala príbehy o horizonte
Veď ono samé ľutuje
Že motýle má iba v brušku
Že len v snoch má krehké krídla
Že len v snoch žije
Autor Lenka Hrdá, 02.10.2010
Přečteno 354x
Tipy 24
Poslední tipující: hašlerka, Danger, Miroslav Možný, vodnař, Zasr. romantik, Dorota Nejaká, James Libustka, Petr Šajdar, jedam, hypertenze, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něžná,křehká,plná snění...

21.11.2010 07:39:00 | Danger

prekrásne :-)

20.10.2010 00:10:00 | Dorota Nejaká

Nádherná...

02.10.2010 14:38:00 | JR

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí