Peří a krev

Peří a krev

Anotace: ...závěr

Zvěsti dál rychle se rojí
bývalí přátelé ostří si meč
Z neznáma strach oděl je zbrojí
na vlka, bestii, chystá se leč

Ještě den dlouhý připadl ku dni
a vojsko potají přimklo se k hradu
Účast si každý lehce odůvodnil
"Truhlice plná není na závadu!"

Prokletá šelma však snadno se nedá
obklopen věrnými prohlédl lest
Skřípání řetězů most vzhůru zvedá
tětivy sviští a přichází trest

Kameny z praku pak zdivo drolí
střechy se topí v záři plamenů
Pláč a řev je slyšet do okolí
Na nebi krouží hejno havranů

Poslední boj na hradbách zuří
zlomená v žerdi padá korouhev
Rytíř zbyl sám, vrhá se přes cimbuří
tělo však nenašli, jen peří a krev!
Autor jiljovský, 07.10.2010
Přečteno 375x
Tipy 27
Poslední tipující: Houda, Lasombra, Anjesis, Míša S., Holis, carodejka, James Libustka, Radek.oslov.Šafárik, Gabrielle, modrá..., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak toto je fakt paráda napsaná starou klasikou...
Skřípání řetězů most vzhůru zvedá
tětivy sviští a přichází trest

Klobouk dolů...moc se mi ti líbí !!! ST

05.08.2011 02:28:00 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí