Mladík

Mladík

Anotace: Mladý idealista, je mocnější než zkušený muž bez fantazie.

Mladé čelo vrásek pozbývaje,
zná všechny řecké jinotaje.
Mladá tvář muže bez minulosti,
jeho ruka nikdy nepozná lítosti.

A krev stále chutná tak sladce,
přijíždí Bucefalus a jeho vládce.

Dal konec Demosténovým řečem,
gordický uzel přeťal mečem.
přesilu na útěk zahání,
Persii už zvoní klekání.

A krev stále chutná tak sladce,
lstí drtí brány Thébského hradce.

Když zatroubí se k boji,
tak to za to stojí.
Vítezství vždy jeho stranu hájí,
tisíce let se o něm bájí.

A krev stále chutná tak sladce,
nenachází se tu ani jeden zrádce.

Nastala mu kristova léta,
padla poslední jeho věta.
V tu dobu mu patřil svět celý,
bílého odlesku oči jeho dospěly.

A krev stále chutná tak sladce,
zemřel Alexander a jeho rádce.
Autor Fenceless, 11.10.2010
Přečteno 298x
Tipy 13
Poslední tipující: dream in emptiness, Labanda, Striga, 6thSun, Gabrielle, enigman, CULIKATÁ, Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí sténko

14.10.2010 03:06:00 | Labanda

veliký...

12.10.2010 09:08:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí