to jsem napsal dnes...

to jsem napsal dnes...

Anotace: ***

Chladný, sychravý, neslaný, nemasný podzim
Listy padají, barví se, hladí okraje modřin
Sípavě přecházím z parku do rušných ulic
Kde vidím lidi, auta, tramvaje a psi co močí u popelnic
Přecházím na druhý chodník, přecházím na druhý břeh
Na straně kde prostitutky šukají zákazníci v levných hotelech
Ta půlka strany je plná bídy, zmaru a strachu
kanály jsou přeplněné krysami a tekutinou barvě nachu
zápach je takový, že obrací žaludek a nutí zvracet
bodá, pálí, mrazí jako prudký jed
náhle špína z asfaltu chodníku a betonu ze stěn domů
přelézá na mé oblečení, údy, začleňuje se do mých atomů
pach, špína, krysy, prostitutky mi před očima mizí
přede mnou stojí kraj můj rodný, krásný a ryzí
špína špínou se zdá, dokud v ní nežiješ nějaký čas
pak ovládne, (p)otupí i ty nejsilnější z nás
Autor Edmond Kadad, 15.10.2010
Přečteno 242x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Viva La Roma
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí