Ve znamení lva

Ve znamení lva

Anotace: Pro všechny zrozené ve znamení velké kočky...

V znamení velké kočky zrozena
chci vše co chci. A nikdy míň.
No tak se, světe, tuž a čiň.

V znamení velké kočky zrozena
drápy a zuby si cestu klestím.
A k ránu toužím po neřesti.

V znamení velké kočky zrozena
jsem pyšná na svou vlastní pýchu.
Zvuk potlesku vždy najdu v tichu.

V znamení velké kočky zrozena
ve dne nosím tvář pokru hráče,
ráno pak dospávám hodiny pláče.

V znamení velké kočky zrozena,
porážku nestrpím. Lež, zradu a tak dále.
To potom pochopíš, co znamená hněv krále.

V znamení velké kočky zrozena
srdce své nosím na dlani.
A chceš-li, ber ho bez ptaní.

V znamení velké kočky zrozena
nikdy nejsem jen kolemjdoucí.
Stávám se tvým začátkem v koncích.

V znamení velké kočky zrozena
chci příst jak kotě, laskána
tvou hebkou rukou do rána.

Do obličeje rukavice.
Jen nebát se chtít vždycky více.
Vzduchu mít víc než plné plíce.
Zářit, plát, hořet jako svíce.
Takové jsme my. Krasavice
zrozené ve znamení lvice.
Autor Descardea, 19.10.2010
Přečteno 378x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, ZILA78, jitka.svobodova, Psavec, Mbonita, labuť, CULIKATÁ, Jana M., Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nejsem sice lev ale báseň se mi moc líbí

20.10.2010 10:51:00 | Mbonita

Taky znám jednu lvici, ač jsem si s ní ještě pořádně nepromluvil. A bylo by o čem! :o)) ST!

19.10.2010 23:59:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí