Siluety surové reality

Siluety surové reality

Anotace: Vítězslavu Nezvalovi

Jde sametovou ulicí
a nemyslí na krev pod
svými chodidly.
A je to trocha rozlitého
tajemství,
když reklamní vůz
po ránu zvoní umíráček.

Nade mnou mrtvé
pastýřky hvězd
s těly, jež voní
probděnou nocí.
Dívají se stovkami
kočičích očí
do zavřených výkladů
převoznictví.
A do ticha
problikává
srdeční metronom.

Muž, jenž včera rozsypával
parte po schodech chrámu
je mrtev.
Nikdo z jeho synů
nesebral ze země
jeho smutek.
Rozdělej závěsy.
Stojí za nimi batalion
krvavých sluncí.
Autor Squat_the_world, 20.10.2010
Přečteno 358x
Tipy 31
Poslední tipující: Bolder, kikis, Lioness, micátko, drsnosrstej kokršpaněl, Pablo Kral, Descardea, Gabrielle, Unyle Pěl, Lota, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poe..., ne: Poezie

17.11.2010 13:59:00 | drsnosrstej kokršpaněl

...slzu jsem uronila v duši...

21.10.2010 21:27:00 | Lota

Já taky ne...

20.10.2010 21:28:00 | Klementine

och.. vůbec nevím co bych..

20.10.2010 21:23:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí