Větrem splétaná

Větrem splétaná

Anotace: ***

*

vítr splétá listy ve stromech
nabírá zimní dech..

a ty jsi odpochodoval „někam“
mezi polévkou a dezertem
osedlal sis výhonek jakéhosi keře
co ti záhadně přivandroval na zahradu
chytnul se za srdcovité listy
a odfrčel lovit světlo
takové co by svítilo i ve dne
a křišťálovou zurčivost
co se dá pít z dlaní

žízeň po životě
dohání mnohé k čistým pramenům
škrábou se po cestách necestách
snad kamsi do hor
nebo až bůhví kam
trpělivě hledají
přešťastní
když ji uslyší alespoň téct
jiným
stačí vymáchat čumák v kaluži
a s hubou od bláta
šířit své „dokonalosti“

..vítr upustil pletenec listů
pak přistál na stole
vedle bílého džbánu
se zbytkem průhlednosti
a proměnil ho v led

*
Autor isisleo, 21.10.2010
Přečteno 234x
Tipy 23
Poslední tipující: enigman, WhiteSkull, WAYWARD, a_tao, Gabrielle, Jiparo, CULIKATÁ, Mbonita, Psavec, Petbab, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

marškumpačka...

01.11.2010 15:59:00 | enigman

...JO ...asi máš pravdu ...

31.10.2010 19:03:00 | WhiteSkull

džbán, led a květy máku
či odkvetlost bezu keře
pramen, stopy a chlup zvěře
moucha bzučí u čumáku

naléhavě bez všech žertů
necesty se vrací z hor,
život na dluh, bez podpor
jen polévka bez dezertu
***
Jiří senior

28.10.2010 18:40:00 | j.c.

Hezky jsem se prošla Tvými řádky, díky...

21.10.2010 22:21:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí