Rock and Roll

Rock and Roll

Anotace: ...

Dostal jsem pozvánku
na rockový koncert .
Legenda Tony Škrášek…

Slyšel jsem to jméno poprvé,
ale znáte to,
abych neurazil kamaráda Petra – pořadatele
vypravil jsem se.

„Tady máš VIP stůl
a tady skvělé víno.
A bav se! Večeře bude za chvíli“
(hraje se v pizzerii).

Dívám se před sebe na místo činu.

Aparatura z roku ein-zwei,
otřískané kytary a maličká bicí souprava.
Jeden mikrofon a minibedýnky na stojanech.

Tak to jsem zvědavý.

Tony Škrášek
a Rock and Roll Gang…

Tak se tedy ukažte, rockeři…

Pánové nastoupí na improvizované pódium,
(zpěvák v kožených kalhotách,
které pamatují snad ještě Elvise)
a zazní první
(zdá se trochu nesmělé)
tóny na přivítanou.

Chuck Berry - Maybellene.

Noha se mi najednou sama dá do klusu
v rytmu téhle staré pecky
a na tvářích těch pánů
se rozlévají úsměvy.
Kytarista předvádí
staré klasické rify až do nebe,
bicí hromují a syčí podložené
neuvěřitelnou baskytarou…

A Tony Škrášek ze sebe sype
perfektně přežvýkanou angličtinou
jeden hit za druhým.

V lokále ožívají
šedesátá léta
a mezi stoly
se tančí.

Pětašedesátiletý
Tony křepčí před mikrofonem
jak před léty
a holky na něm můžou oči nechat.

Oči.
Oči toho chlápka,
jako by v sobě měly
celých těch padesát let.

Kolik písní znal,
kolik hvězd viděl padat,
kolik songů slyšel umírat…

Kolik přátel odešlo
do rockového nebe
a dívají se sem dolů
na něj - na Tonyho.

A z každého tónu,
jako bych slyšel:
„Ještě mi to zpívá, parchanti,
ještě jsem živej, slyšíte?!?“

A lokálem zní
Roll Over Beethoven…

Ocitl jsem se ve stroji času,
napil se elixíru mládí
ochutnal život
ze sklenky vína
od přítele Petra,
z nesmrtelných písní
od Tonyho Škráška,
z Rock and Roll music
od R'n'R Gangu…

Díky
Autor G.P., 22.10.2010
Přečteno 296x
Tipy 27
Poslední tipující: Divoženka1, Holis, Bíša, Iv, Mbonita, Kapka, jedam, Gabrielle, Štěpina G, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-)Díky za pozvání
užila jsem si to :-)
koncert byl OK

05.12.2010 14:06:00 | Divoženka1

Tak to jsem si užíval, perfektní, má to spád, naprosto skvělé podání:ST!!! jak hrom.

16.11.2010 17:59:00 | Holis

Rokec to byl vodvaz.

22.10.2010 22:20:00 | Psavec

Jo, ta fakta a jména a názvy... bych dohromady nedala. Až budu mít někdy chvíli, tak sem dám ten svůj segedín pocitů... Typická chlapská báseň :-) Byl to krásný večer...

22.10.2010 15:20:00 | Levandule

Myslím, že vím, o čem mluvíš... jo, to byly léta i dnes ta hudba zvedne ze židlí a dodnes se udržely písně jako hity...

22.10.2010 15:06:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí