Do krajnosti

Do krajnosti

Anotace: ...

V kraji na konci chleba a počátku kamení
kde v návalu smutku a zlosti
skáče se občas do propasti
tam jsou mé kořeny
Moji předci – sedření dědci a stařeny
Svými dlaněmi tamější půdu proseli
divokými semeny modřínů a borovic
krásnou pohádkou z modřin a bolesti
Je nutné nasypat jehličí do úst
zašeptat další přání
zaplašit obavy z umírání
z vlastní bezmoci
že nemám sazenice na další kus lesa
že pěstuji jen tolik zlosti a lásky
abych ve vší úctě ke zbytečnosti
zaslechla další báseň
přicházející mezi mnou a tichem
Autor DnyVunoru, 02.11.2010
Přečteno 297x
Tipy 15
Poslední tipující: ilona, Gabrielle, Mbonita, James Libustka, Lukáš Rymeš, la loba, Ollie, CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí