Eliáš 2010

Eliáš 2010

Anotace: dušičková vzpomínka na dějiny ne dávno minulé z údolí nad Jáchymovem:

Sbírka: Co je život:

Po tobě kráčím

jako dějiny

zatím co poslové nebe

rozestírají kořeny

temnotou tvého nitra

na nebi seskupují se v oblacích

rozpažené náruče pamětníků

tvé hořkobolné slávy:
mír a klid Eliáše/2010

mír a klid Eliáše/2010

sněhů vánice, bouře, letní žár…

Jakoby nic mlčí krajina

kamení rozházené strání

a rozpadající se zdivo.

A vzpomínky , mech, jehličí

zanášejí se, vrůstají

noví úletňáčci zpod velikánů

pařezy vedle vývratů.

Voní smola a ticho

a opuštěný křik dravce

kde zabloudil čas

Eliáš
Autor jiřička, 03.11.2010
Přečteno 285x
Tipy 4
Poslední tipující: WhiteSkull, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí