Krutý chlad bez světla

Krutý chlad bez světla

Anotace: zima ano, ale krutá doufám ne...:(

V knize Kristově
se píše o velkém mučení,
o porážce nebes nad peklem,
o tom, jak nebe protrhly blesky
a bičovaly ostrými hroty
do tváří andělů,
které se křivily vyčerpáním.

Na straně devítisté padesáté čtvrté,
v třetím odstavci, se píše o tom,
jak vyhasly pochodně
třem mužům na cestě ke světlu.

Jejich životy vyhasly také,
mrtví se skáceli do tmy,
a nevydali jediného hlásku,
zemřeli bez nedokončených vět.

Zesnuli tiše...

Pak přišla krutá zima,
sníh se lepil na paty
jako cukrová vata,
a jazyk se lepil do pater
žíznivým polárníkům.

Svatý Martin si neosedlal
bílého koně,
nýbrž nastartoval sněžný skútr,
a v plné rychlosti
si to sypal s větrem.


A sněhové přeháňky
byly častější,
a zima jako
v mrazicím boxu.

Krutý chlad
sužoval lid.

Bez světla
těžko viděli
na čem jsou.

Jak obstojí...

Viděli mlžnou tmu,
neviděli ranní svítání...
Autor Tomáš Přidal, 12.11.2010
Přečteno 214x
Tipy 14
Poslední tipující: Javavia, jitka.svobodova, Jiná, ZILA78, Bíša, Mbonita, CULIKATÁ, Gabrielle, labuť, Žqáry, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí