Proteklá prsty jsi odpověď

Proteklá prsty jsi odpověď

Anotace: ....

Stéká-li lež krouživě do sklenky
do hořkoslaných pravd a vína
leží tu chtění věž, jenž zbortila se
za mandlemi hladko, když v slovech drsní vina
z mýdlenky řasa milenky
vyklíčí obroste myšlenky o spáse
skane-li k ní pohled...

Je utajený čas ještě časem,
když rychlostí svitu po setmění letí?
Je tělo upřímné když odkrývá se
dlaním, co bolest v rozkoš vysvětí?
Na zkřížené posteli jen prostor a svět
hrbí nás a napřimuje
sděluje a rozpojuje
v sobě a vzdáleni sobě na nedohled...

Vtékáš-li do mě, jak vzteklá bystřina
tišina mnou splývá až dostojata
ze sladkokyselých lží do vína
jdou dny, jimž dno a dech neschází,
když voda kolem kolen
od sebe do sebe vlnami hází
a dusí mne tvým stínem a svou iluzí-
proteklá prsty jsi odpověď...
Autor Taog, 12.11.2010
Přečteno 265x
Tipy 18
Poslední tipující: Žqáry, Gabrielle, Psavec, hanele m., Dota Slunská, CULIKATÁ, Bíša, Demotivovná Dezorientace, Mbonita, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úžasná...

26.11.2010 23:19:00 | Žqáry

to je krásný.. a hodně smutný

13.11.2010 10:13:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí