Dlouho do noci

Dlouho do noci

Anotace: ... kdy dcery píší pohádky pro dospělé..

Paraplíčko v duze krásné
nese víla čarodějně
Na obláčku je jí slastně
motýlkové smí žít věrné...

Zardívánku
ty moldánku
medvědí..

uniknul jsi v tajné země
kde o medu nevědí?

..

I to se stává
dívky mají svoje
a medvěd lásku zakopává samotou tanečnic

I hle!

Večerní dáma zdá se rozhněvána

Posílá svity cihle
blíž slzo
stříbra planá
zros povoučka babího léta:

Pavoučku, pavoučku, proč je on popleta
i květinka ta jeho černovláska

když láska začíná
jen chvíli vypráví..

do noci couvá dům
Luna má moře strun
a kytara je poeta pro dlaně holubic

Pavouček poletucha
myslel
to je divná mucha

hledá světlušku
tu na blatech
tu u lesíka
a nezpíval o černi vůbec nic

Kdopak jsi, zeptal se přec...
máš sukničku rosnou
i usměvavý vřes
Lesní kmotr pařez
probudil se dnes?

Jé! ty jsi Pes?

Já jsem Orionella - Motýlenka víla
a Ty se přestaň dívat
žes lední Jírovec

a pošli mi prosím klíč pavoučí nití
kterak mám popletu vyléčiti

..

To zdá se jasná věc
Jestli on náhodou netouží jim říct
když holubice v kleci je
radost dlouho nežije ani kdyby zlatá líc
vtančila svíc na Měsíc!

Ojoj! Běda! Už ani noc nedám
záclonkové něze mých očních kouzelnic
Nebudu se na něj dívat

Nebudu
Kuk!
Nebudu!


A člověk zevšední
svůj paprsek přání....To je mi zase veršování!

Bručí popleta
těšící dlaň k posílání
hubičky andělských tání..a ne jít bosky do světla
za duhou s paraplíčkem
za věrnou s lesklým líčkem
jež tančí jetelíčkem
aby nám rozkvetla
ve skrývankách i za culíčkem
v pavoučcích ze světa

I ty jeden medvěde!
Ty snad nevíš o co jde

Už k Zemi letí kometa
pro tajemství života


Mmmm Brummm Hmmm Mmrum...... a je na ní dost medu?

Jasně i trochu ledu
a vládne tam král Sněholap
který tě bude tuze milovat

A medvěd se začal stydět
že má v mrazu víc růží než kaněk smutku mezi ledy

A povouček se divil víc než světluška od blat
že čistotná Motýlenka víla
rozpustila léčivou lesní pěnu a vůni
a nebyl to vůbec žádný med
a přec byl Zardívánek rád
že má takovu večernici
a klidně usnul

zatímco taťka dopsal čárku za pohádku pro děti

a přemýšlel sám

dlouho
do noci
Autor J's .., 14.11.2010
Přečteno 282x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Dota Slunská, hanele m., Agniezka, NikitaNikaT., Elvien, CULIKATÁ, synanceia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice pěkné. Líbí se mi ta lehkost používání nevšedních slov a obratů.

14.11.2010 14:01:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí