Poučení z boje

Poučení z boje

Anotace: -

Vojáci na hradbách
vyčkávají boj,
v paláci na chodbách
měšťanů je roj.

Slunce již zapadá
za kopec v dálce,
každému připadá,
že žil jen krátce.

Krajinou dunění
zvolna se nese,
vojáci v brnění
jsou vidět v lese.

Noc už jest hluboká,
pochodně svítí,
válka teď propuká,
zvadlo tu kvítí.

Šípy tmou létají,
jako když prší,
dech se jen zatají,
pak výstřel z kuší.

Největším výtězsvím
- dožít se rána,
teď už to také vím,
neb spím pod horama.
Autor hubape, 15.11.2010
Přečteno 276x
Tipy 10
Poslední tipující: Rootness, Addanet, Amable seňor Marek, strašidýlko-střapatý, Gringer, kukopr, Šerák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Padla na mě atmosféra boje... :).. super dílko

15.11.2010 21:47:00 | Šerák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí