Nesnění

Nesnění

Anotace: sladké nesny a příjemné neusínání . . .

Jsme
generace zvracející evangelia
a v noci tleskáme
monopolům na smích.
Srostlým obrům
z umělé hmoty
a přece tak svatým.
Jsme jaloví hráči
na božské ruletě,
šílení vrhači kamení osudu,
fanatičtí spáči
se srdcem z kouzelných pilulek.
Bydlíme na smetištích za zrcadlem,
v hluchým zákoutích mozkového parku,
ve změti kabelů
strojovny civilizačního pekla.
A usínáme v prenatálních pozicích
nabiti v hlavni.
Střílíme sny pro
reklamní agenty
na počkání
vykucháme
a dodáme na
kamenné domácí oltáře.
O čem sní revolver?
O sebevraždě.
Možná.

Svět má roztažené nohy
jako čtvrťáková kurva
a hltá infuze ropné plazmy.
Matka Země a její sbírka
jaderných falů.
Okřídlených státních andělů,
poslů lásky vůdců k lidu.
Je nám tak dobře,
že kažé ráno krmíme z vděčnosti
Behemonta.
Peníze, mozky a pot.
To mu stačí ke štěstí.
Děti a starci.
Ještě a už
neviditelní.
Ve svatých okovech
schovaní v blázincích
my ostatní.
A kacířsky doufáme v zázrak.
Je slyšet
tiché
našlapování
démonů
napříč
našimi
hlavami.
To život upaluje
vlastní stín na hranici.
Autor Squat_the_world, 17.11.2010
Přečteno 331x
Tipy 35
Poslední tipující: Víla, Bolder, Helena Sládková, malá slečna, drsnosrstej kokršpaněl, micátko, Gabrielle, Charlie's dot, hašlerka, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bude to znít asi divně: v tomhle jsi prorok a tyhle slova si rozhodně nezaslouží, aby je svět přehlédl nebo zapomněl; krásně napsáno
co naplat
jenže všude plno slepců a zavřených očí

řešení? -
snad jen chápat?

27.11.2010 21:59:00 | drsnosrstej kokršpaněl

a co s tím? ... .... ..... ...

23.11.2010 12:05:00 | micátko

úplně jsem to nepobral, ale cejtim z toho Ginsberga (asi proto, že to je jeden z mála co jsem čet), tedy až na to že nebyl na Facebooku... no moc to nedává smysl, co říkám, ale co dává :-)

17.11.2010 01:16:00 | ewon

...žijeme ve veliké době, na můj vkus je příliš veliká...ovšem to už říkávali předchůdci všech generací... :-)

17.11.2010 00:38:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí