Člověčenství

Člověčenství

Anotace: ...Hamižnost supích krků, holých, jak mnozí bez zásad...

Písečnou bouří
jež všechno smete
nicota člověčenství odváta
v poušť bez poupěte
s vyprahlým zrnem písku
chtivým vláhu sát...

Hamižnost supích krků,
holých, jak mnozí bez zásad,
trhá koláč vlasti milé
v kusy, zaprodané
v nenasytných supů vole
neukojíc nikdy jejich hlad...

Pro dobré sousto cestou špinavou
vyklove sup oko supí v chtivosti
z talíře krade nezná únavu
nejlepší hnízdo z marnivosti
staví světu na odiv,
jen neví, zda uvnitř ještě živ
podstatou mu danou
zda podoben člověku...
Autor Sladkalu, 20.11.2010
Přečteno 236x
Tipy 16
Poslední tipující: Gabrielle, labuť, Kars, Anjesis, Květka Š., Danger, CULIKATÁ, divoska_jaja
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi Tvé básně,díky za ně :-)

21.11.2010 20:51:00 | Gabrielle

tady se ti tu povahu lidstva taky podařilo úžasně vystihnout, s lidma to jde z kopce a nejhorší je, že si to skoro nikdo neuvědomuje

20.11.2010 22:09:00 | Anjesis

Tady tahle báseń je "syrová"
Zajimavý a pravdivý pohled na dnešní svět.
Máš otevřené oči,což obdivuji.

20.11.2010 08:22:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí