Nezvratný proces

Nezvratný proces

Anotace: ...umírání...

Z hlubin hrdla
se vydral slabý hlásek,
který uvízl
mezi slovem zemřít,
zasekl se drápem
do citlivé duše

. . .

ve výšinách bez pádů
a v trhlině slov
šeptal o prae finem,
aby mohl navázat
na následující in finem
a dokončit to post finem

. . .

mluvil o jednotlivých
fázích umírání
v latinských slovech,
a i když nebyl
člověkem, věděl, že
tento proces je nezvratný

. . .

dotýká se každého z nás,
každý k tomu směřuje,
a každý si to uvědomuje,
i když raději v iluzi,
že život je dlouhý

. . .

a nekonečný zůstává
ve falešných slovech
Autor Tomáš Přidal, 20.11.2010
Přečteno 295x
Tipy 19
Poslední tipující: Špáďa, Bíša, Žqáry, Gabrielle, Mbonita, jitka.svobodova, Miroslav Možný, Linzerka, hašlerka, Bona, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední verš je moc povedený...

23.11.2010 07:56:00 | Špáďa

... nekonečný zůstává... jako naděje:-)

22.11.2010 17:00:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí