PRÝ NEZAHRAJU ÉČKO

PRÝ NEZAHRAJU ÉČKO

Anotace: Proč jsou lidé tak realističtí?

Rozdrcen drahokam…
Prý nezahraju éčko.
Ironie? Nedůvěra?
Delfíni nemají křídla,
má kytara pár strun…

Ty nejsi květina, co každé ráno zpívá,
nejsi ani luna, jenž sestupuje na polštář
a možná, snad, hladí moji tvář.
A nejsi baletka, co zlomila si nohu,
přesto tančí ladně dál,
nejsi poražený, ze kterého stane se král.

Jsi pouze ručička
obíhající ciferník života
tik - ťak, tik - ťak…
stále stejně, přesně, neporušitělně, monotónně, správně…
Autor Odváté zrnko popela, 16.01.2006
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta první sloka je super...

26.01.2006 22:17:00 | Manik

Ten konec byl krásný...a pravdivý.

16.01.2006 19:21:00 | temnezakoutimojiduse

Ufff, deprimuješ mě :o)) Ale básnička je pěkná.

16.01.2006 18:57:00 | Bajaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí