Ti Dva

Ti Dva

Anotace: ...

ve světlech lamp půlnočních
pod mosty z hvězd spojených
setkává se tma se světlem
ve střídavém monologu
bez panenské krve temných nocí
bez světlých idejí dnešní doby

...

scházejí se obvykle
ve tmách otazníků
při vybledlém světle
princezny paprsčité

...

zajdou si popovídat
do kavárny, kde míchají
nápoje snů a podávají
jídlo, kterým by obsluha
udusila i krále jedlíků

...

často se baví
v písních
z kapek slz
se záští
k opilým růžím

...

žalují si na sebe
stěžují si,
co se sluší a co ne

...

a nikdy se nerozejdou ve zlém

..

byť v oku toho druhého
zableskne se hněv
jako blesky, které tancují
ve skalách nedorozumění,
nikdy se nepouštějí
do šarvátek na ostří nožů

.

respektují vzájemné shody
Autor Tomáš Přidal, 10.12.2010
Přečteno 254x
Tipy 21
Poslední tipující: reznickova20, Psavec, Lioness, labuť, Květka Š., Ishtar, jitka.svobodova, trhla.marketka, Gabrielle, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvoje básně mají nesmírné kouzlo. Nutí k zamyšlení.ST

10.12.2010 18:42:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí