Geminidy..

Geminidy..

Anotace: .. kulminácia v noci z 13. na 14. decembra

Zelený je - nie je vianočný stromček
svieti tiež - nepozná lesk detských očiek
prach, čo z hviezd prilieta, Phaeton stratil
- asteroid, ktorý noc vyparádil

Geminíd rojom z pŕs meteorickým
na Luciu lievikom k Zemi kónickým
vysýpa priehrštia, z klenby, zábleskov
v predzvesti Vianoc pod hviezdnatou freskou

bielych a žltých, i belasých poslov
blížiacich sa sviatkov dráhy sú osou
nemáš v iných rojov farebnej škále
zelené iskry - v tých z Blížencov stále

mihnú sa tmou ohňom zeleným, hravým
že až dve zo sto sú, s Tebou sa stavím
o bozk, poď počítať, pozri, už letia!
prvá je zelená.. druhá - bozk.. tretia..
Autor Petbab, 13.12.2010
Přečteno 269x
Tipy 15
Poslední tipující: Lota, PIPSQUEAK, pamp_elka, strawbery, Mbonita, James Libustka, Květka Š., labuť, Kapka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...
mám ráda toulky mezi hvězdami, proto ráda chodím do Tvé poezie
...

17.12.2010 10:39:00 | Lota

mám ráda Tvé slovenské.

14.12.2010 13:31:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí