Krakenská mušle

Krakenská mušle

Anotace: ...klenot Národního přírodovědného muzea...

V akváriu Národního
přírodovědného muzea
v New Jersey
se chlubili velice
starou mušlí se
zlatou perlou z dob
krakenských válek
. . .
byla pokladem expozice
a návštěvníci na ni
pokaždé zírali
s ústy dokořán
. . .

...do doby než byla zcizena...

to jim ústa sklapla
v údivu nad takovým
nekalým zlodějstvím
. . .
nitky její cesty
ukázaly, že
putovala mezi překupníky
a úkladnými vrahy,
kteří bažili po penězích,
jako po něčem, co nemohou
mít každý den
(a taky, že nemohli mít)
. . .
ovšem jak se říká,
štěstí přeje vytrvalým
. . .
no řekněte, kdo vám
za jedinou zlatou perlu
z dob dynastie humřích šlechtičen
a kapřích princů
vyplatí sto padesát milionů...?
. . .
možná se budete divit,
ale kurátoři z přírodovědného
muzea v New Jersey,
odkud byla krakenská
mušle ukradena, za její
návrat do expozice
tuto cenu nabízeli
. . .
a jen blázen by si nechal
zdát tak lákavý sen,
kdyby tu perlu měl
jen tak doma vystavenou
ve vítríně, kde dosedá
prach, který musíte
pořád dokola utírat
. . .
to ať v klidu raději
odpočívá v akváriu,
které po jejím záhadném
navrácení opatřili
dovozem piraní z odlehlých
a zapadlých koutů Jižní Ameriky
. .
a piraně, které cítí krev,
vědí, co mají žrát...
.

...ať už se to hýbe nebo ne...

Krakenská mušle
byla za nevysvětlitelných
okolností opět na svém místě!

a nebylo zapotřebí žádných
velkých mediálních veličin
ba ani stíhacích procesů...
Autor Tomáš Přidal, 13.12.2010
Přečteno 266x
Tipy 5
Poslední tipující: Gabrielle, Mbonita, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí