pokoj č š

pokoj č š

Anotace: operace

Pokoj č.3

Člověk, když stárne, kolena zabolí
začne pak chodit o holi.
když časem i hůl na bolest je krátká
chůze o holi už stává se vratká.

Diagnosa lékaře je smutná
Výměna kloubu už je nutná.
Osud Tvůj, včc je teď jistá.
Pokoj číslo 3 vítá, tři volná místa.

Tři bílé stěny, bolestí protkané
a sny o zdraví. z naděje utkané.
Tři postele volné, sněhové běli,
jedna z nich o bolest se sdělí.

Slunce nyní zde nemůže, není,
mříž žaluzií okna pokoj od světa dělí.
stačí náhrada postele běli,
V lože Záhořovo po operaci je změní.

Šero okna v temnou noc se změní.
den první, pomalu zaniká,
prudká bolest tělem celým proniká.
Bezesná noc v čas přeludů se mění.

Bez konce noc je, s přeludy, běsy
horečně, bez konce světel pás kreslí,
obraz za obrazem před očima běží,
přelud či skutečnost? Rozeznat lze stěží.

Úsvit za oknem, anděl v bílém přichází,
pomůže od bolesti, utrpení, nesnází?
Jen hostie lékařů,berle, naděje buď prost.
Kristova slova pronáší: Vstaň a choď!


Jalan
Autor ilaila, 20.12.2010
Přečteno 312x
Tipy 11
Poslední tipující: Medvídek@.., Gabrielle, Jiná, labuť, Terakota, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nemocniční lůžka smutná jsou
Lékařům věř, na nožky Tě dostanou

A zase bude dobře

20.12.2010 14:55:00 | labuť

bolest je zlá
potrhá duši i tělo
ale..naděje je
to slunce na úsvitě..věř mi..

ST

20.12.2010 13:50:00 | Mbonita

Vydrž,brzy bude lépe.Držím pěstičky, ať je to co nejdříve za Tebou a běháš.

20.12.2010 13:38:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí