Svět

Svět

Anotace: Milujme svět, vždyť je krásný

Světe blažený, ty jenž jsi nás zrodil.
Zrodil proto, aby jsme tě zničili,
to vše, co jsi za miliony let
vytvořil,
to vše, co jsi nám dal,
a taky to, co jsi nám vzal.
 
My, kteří ti krademe lesy,
louky, řeky, říčky i potoky.
My, kteří stavíme elektrárny,
nádrže,
a my, kteří kácíme a zabíjíme.
Zabíjíme nejen sebe, ale také
tvoje druhé dětičky-zvířátka.
Některé druhy jsem již vyhubili,
jiné zmutovali.
 
My, kteří tě máme rádi,
ale zároveň tě nesnášíme.
Jsem ti vděční
a takhle oplácíme.
Autor Hawkey, 16.11.2004
Přečteno 414x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí