Chutě a desatero

Chutě a desatero

Anotace: takové, jaké jsou...moje i Vaše...:)

Mám sto chutí
v jednom jazyku
i když jich ovládám vícero

pokud budete chtít
mohu Vám vyjmenovat
své vlastní desatero chutí
a nemusíte chutnat

stačí vést oči
po řádcích

a myslet si můžete
třeba, že jsem blázen

. . .

1) Mám chuť žít
jinak bych nežil

2) Mám chuť milovat
bez závislosti na
pohlaví, i když
ženu políbím
a obejmu a muži
počestně stisknu ruku

3) Mám chuť slanou,
když se rozpláču
a vítr mi olizuje slzy

4) Mám chuť věřit
v sám sebe, na cestě,
kterou klopýtám
když se zákeřné pasti
zaklapují před
mými kroky

5) Mám chuť sebrat
odvahu a říct pěkně
od plic, co si
myslím o dnešní
politické scéně
bez opony

6) Mám chuť vrátit časy,
které nezachytí
ani videozáznam,
ale pouze my sami

7) Mám chuť znát jména
všech lidí na naší planetě
a říct jim, že každé
ráno je poklad, který nevyváží
žádným zlatem

8) Mám chuť vdechnout
zvířatům hlas, abych
s nimi mohl vést hovor,
když budu sám v jejich
přítomnosti, a oplácet
jim řečí ten upřímný
a oddaný pohled, jakým
jsou obdarovány jejich tváře

9) Mám chuť zavřeštět do světa
zesilovačem vesmíru
a hrát muziku, která bude
lidi nutit mládnout
(protože nikdo nestárne,
duše je pořád mladou)
i když se měníme v průběhu
života a šedivíme tak,
jak si pan Život
diriguje v orchestru Stárnutí

10) Mám chuť vzlétnout
na rukou bez opeření
a pozdravit svět z výšky
hlasitým pádem, protože
proto jsem se narodil

...abych povstal...
...vzlétl...
a upadl v zapomnění...

a i Vy si ochuťte život
a neochuzujte se o
krásy okamžiků, které
jsou stejně plaché
jako nezkrocené city
Autor Tomáš Přidal, 26.12.2010
Přečteno 247x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, hašlerka, Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš prostě krásné člověčí chutě..:-)

26.12.2010 18:33:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí