Zlatá jablka

Zlatá jablka

Anotace: ...nevěřte bájím...

V zámeckém parku
uprostřed koruny
rostou zlatá jablka
velká jako lidské pěsti
září jako korunovační klenoty
a nikdo se jich
nesmí dotknout
nikdo nesmí ochutnat
tyto střežené plody

. . .

jsou chráněna kouzly
proti povětrnostním podmínkám,
traduje se báje, že
dokud jsou pospolu
království bude prosperovat
a sláva bude nezlomná
jako větev na které
se zlatá jablka drží

. .

to říkala báje...

...kdysi, dávno

to bylo ovšem pryč...

.

království je vypálené
královskou rodinu umučili
a zlatá jablka....?

...ta byla ukradena...

strom, kde čekaly po
dlouhá léta, byl
sťat sekerou,
a hlava toho,
kdo tak učinil
se zanedlouho vyjímala
nabodnuta na špici kopí
před branami nově
zbudovaného královského města

ano, i báje, kterým
bychom rádi věřili
se mohou zvrhnout...

...raději vždy věřte v
méně než více, abyste potom
nelitovali vlastních činů...

...protože potom může být všechno úplně jinak...

v dobrém i ve zlém
a v některých případech

se nestačíte ani vyjádřit
Autor Tomáš Přidal, 02.01.2011
Přečteno 338x
Tipy 11
Poslední tipující: Danga, fuu, mademoiselle secret, Psavec, Květka Š., Mbonita, Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvěle jsi to poskládal.

02.01.2011 22:18:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí