Figurka

Figurka

Anotace: Malý myšlenkový proud

Rozdělen na dva uvnitř,
co spojuje mě,
maso, kosti, tkáně.
Rozdělen uvnitř,
v srdci apatie,
nenápadný jak v létě sáně.

Nemyslet hlavou,
srdcem žít,
nedýchat,
a přesto neumřít,
nevidět a přesto držet krok,
dnes, zítra,
i třeba na přes rok.

Stále psát pocity,
ve verše a sloky,
stále byt uvnitř na dva,
a nahoře na pohled široký,
obyčejný pěšec na šahovém poli,
co chrání dámu,
ikdyž ho všechno bolí,
a dáma králi patří,
a mě touha byt střelcem,
jít polem křížem krážem,
aby pěšák bílý,
byl mi snadným terčem,
zatím však se zamnou kryjí,
a pro dobro obětují,
ale já to zlomím,
já si nestěžuji.

Jen toužím vzít si co mi patří,
na tahu jsme,
hurá jdeme a všichni,
na tři!!
1....
2....
Autor Atilla, 03.01.2011
Přečteno 354x
Tipy 6
Poslední tipující: Dona Quixote, Mbonita, CULIKATÁ, René Vulkán, synanceia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň má podle mě mnohá plus:
- má spád
- děj
- čisté a neotřelé rýmy
- pestrost obrazů a přirovnání
- upoutává od začátku do konce

Má (podle mého laického názoru) malinko mínusů
- některá slova navíc (pár veršů může být stručnějších)
- pár překlepů

Souhrnně řečeno, stojí za to ji číst.

03.01.2011 18:17:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí