K obrazu svému

K obrazu svému

Anotace: ...

Ptáš se, kdo jsi?
Hledáš svůj význam –
Svůj smysl žít?
Tak už pohřeb stroj si,
S bohem se seznam.
Hlavně nesmíš názor mít.

Jen já, pravdu určím,
Co nesmíš, co můžeš …
Jsem tvůj otec, já tě učím!
Ty jsi napůl má kůže,

Jsi můj obraz.
Boží beránek –
Agnus dei.
Jsi můj odraz.
Ty – jsem já navenek,
Tak mě v úctě měj.

Poslouchej, co říkám,
Neměj z toho strach.
Kdybych mohl, tak za tebe dýchám,
Nechci na stěnu házet hrách.

Můžeš mít vše,
Jenom buď mnou.
Měl by ses snažit.
Poslouchej mše,
Vůlí se i hory hnou.
Jestli ne, budeš se v pekle smažit.

Tak na cestu se dej,
Osud rozdal karty.
Jak chceš s nimi hrej,
Jen ruce pryč od té charty.
Autor Žiťa, 24.01.2006
Přečteno 209x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebyli jsme stvořeni k Božímu obrazu (to je můj názor), já v boha nevěřím!
Ale ať si věří kdo v co chce, vždyť na tom nesejde.

26.01.2006 09:22:00 | Žiťa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí