Z čeho vzešel počátek?

Z čeho vzešel počátek?

Anotace: Otázka na kterou není odpověď...

Tak mi postupně dochází, jak je na světě všechno marné,
Když vidím, jak všechno kolem nás stárne.
Přemýšlím, co v životě má smysl
A zda-li existuje vůbec nějaká mysl.
Nic netrvá věčně, nic netrvá věky.
Jednou vyschnou moře, přestanou téct řeky.
Láska a naděje taky jednou zmizí
A kdo překoná takovou krizi?
Co v životě má cenu? Peníze, moudrost, nebo čest?
Možná by to chtělo změnu a vrátit se na samý začátek zpět.
Co je vlastně úděl náš –
- kdo ty ve mně se ptáš?
Kde je úplný počátek, z čeho vzešel, můžeme se ptát…
Ale nad tímto Status Quo zůstává rozum stát.
A co před počátkem bylo?
Muselo něco být. Nebo „nic“ ožilo?
Kde se vzal prostor… a čas…
Toť další otázka zas.
A je-li náš mozek vůbec schopný, pochopit takové věci…
Nebo máme chápání omezené, jako někde v kleci?
A co, když z klece uletí?
Přežijem, nebo všichni zcvokatí?!
Autor Žiťa, 24.01.2006
Přečteno 239x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí