Slovník

Slovník

Anotace: Možná ty lidi taky znáte.

Radikál
obývákové revoluce
vrhá prázdné lahve od piva
zpoza gaučové barikády.
Město leží na nosítkách
a nábojnice oken jsou prázdné.
Nepřítel má dovolenou.

Moralista
po ránu kloktá cizí myšlenky.
Bělma natřená fermeží
a nehty hezky zarámované.
Jde zatnout svá kusadla
do nepravd.
Jak se zdá.

Architekt
kráčí střevy svého dítka.
Něžná matka sorela
a betonový Gaudí na každém kroku.
S prodejci odpuzovačů spánku
v malých sáčcích.
Odvedl svou práci dobře.
Sochu na jeho hrob.

Hrabě
obrostlý chorošem
polyká fantomy
v šotolině své duše
sám vprostřed mozku sídliště
a pak jen těžce
vydechne.

Monarchista
je biřmován svým exekutorem.
Teď kreslí grafikon zla
na černou stěnu
stříbrným sprejem
a tiše si zpívá.

Kolaborant
si prohlíží hloubkoměr
vlastní bigamie.
Při tom rituálu
i jeho fantom
oněmí.

Plebejec
jede na šusťákové bienále.
Má zkvašené svědomí
a proto je stále pod vlivem
omylů.
Ve vlaku si čte
slovník beze slov.
Autor Squat_the_world, 23.01.2011
Přečteno 401x
Tipy 30
Poslední tipující: Bolder, Pablo Kral, ewon, Jiparo, Gabrielle, zíťa 2, drsnosrstej kokršpaněl, enigman, Sladkalu, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tleskám, skvělá báseň.

24.01.2011 21:43:00 | zíťa 2

skvosty

24.01.2011 19:21:00 | drsnosrstej kokršpaněl

jednoho z nich znám...

24.01.2011 17:44:00 | enigman

Povedené, nápadité a tohle, to je opravdu suprový verš...

Architekt
kráčí střevy svého dítka.
Něžná matka sorela
a betonový Gaudí na každém kroku.

Líbí se mi...:-))

24.01.2011 16:39:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí