Prchlivý okamžik

Prchlivý okamžik

Anotace: co všechno se může stát v prchlivém okamžiku...

Prchlivý okamžik

Co se stane za rok, měsíc, den
či hodinu,
co se stane vážení
za pouhopouhou vteřinu?

Skřípění kol, smyk a rána,
člověk v bezvědomí,
který se možná neprobere
nového rána

Obyčejná svíčka,která začne hořet
a v plamenech je celý dům,
domov ve kterém jsme léta žili
náhle patří k pouhým snům

Nemoc, která přijde
v mládí, stáří,
člověk hezký a za okamžik
s popálenou tváří

Boháč, který prohýří peníze
během pár dní,
bezdomovec,který
o střeše nad hlavou sní

To vše se může stát
v prchlivém okamžiku,
kdy nevíme co se stane,
najednou se probudíme
a vidíme, jak náš dům vzplane

Osud je nevyzpytatelný,
však buďme stále na pozoru,
ať žijeme co nejdéle a vidíme
krásné slunce na obzoru
Autor Andrea de Taverne, 24.01.2006
Přečteno 596x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není důležité žít dlouho, ale naplno. Když se kolem sebe rozhlédneš, uvidíš, kolik lidí jen přežívá, i když by mohli žít. Život je totiž umění a řekni, kolik znáš umělců? Já málo. Velmi málo.

24.01.2006 10:21:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí