Betonance

Betonance

Anotace: úvodní slovo kamarádčiny maturitní práce, čímž je focený kalendář na téma "beton, panel,..."

V betonovém kraji krys a odpatků,
v ráji podzemních řek,
ulice šedá se splétá do copánků
s životy nás všech.

V nežném slohu těžkého průmyslu
povlak černých kouřů nad střechy se vznesl
a v lese smutných stromů z panelu
už krása ztratila svůj smysl.

Ve špinavém pekle do kanálu házených mincí,
na zdech kreslená slova,
ve městě do betonu zalitých srdcí
sériových okovů jednotvárna.

Bludiště asfaltových chodníků a cest
beznadějně volá po kráse,
když duším umnělců, vždycky vrazí jednu pěst
a pak šeď, panel a beton zase...
Autor Morsia, 27.01.2011
Přečteno 406x
Tipy 11
Poslední tipující: CULIKATÁ, Gabrielle, labuť, Kars, Květka Š., Petbab
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji mnohokrát:*

27.01.2011 22:15:00 | Morsia

Povedla se ti, má myšlenku a neotřelé zpracování s betonem...

27.01.2011 19:16:00 | labuť

Hle, betonová básnička a je celkem hezůčká

27.01.2011 18:52:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí