Metafora*

Metafora*

Anotace: jen takový nápad po přečtení článku o metaforách

Prachem cest
zaváté stopy
dávnými časy gest
dýcháš
a jinovatkou rána
zdobíš
svoje copy

Amfor plná břicha
praskají
v nekonečnu ticha
v obrazce skládané
z barevných sklíček
vírem v hlavě
v beznadějích víček
brouzdalištěm fantazie
minulostí
představ abstraktních
kdy svět
si na tichou poštu hraje
v krátkých řetězcích
lineárních
Obrazce měňavosti
v tvárné neviditelnosti
staví se
racionálnímu základu

Tak v potemnělém rámu rána
tříští se
plná břicha amfor

A jen skrze řeč je aktivní
- - - - - - řeč matafor - - -
Autor jvacl, 31.01.2011
Přečteno 353x
Tipy 29
Poslední tipující: Woski, Lota, zelená víla, Denael, šuměnka, René Vulkán, hašlerka, Xantista, Helena Lovecká, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně napsané..

10.02.2011 15:10:00 | zelená víla

Metafory pomyslné závory odkrývají
a pod slunečním tichem paprsky usínají...
ST

04.02.2011 11:07:00 | Denael

šuměnce-upřímně děkuji

03.02.2011 08:12:00 | jvacl

amfor plná břicha praskají
a já Tě obdivuji veřejně i potají...

03.02.2011 07:38:00 | šuměnka

amfory metafory ... hezké

31.01.2011 16:12:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí