Zříci se...

Zříci se...

Anotace: život zde hraje svou nezastupitelnou roli...

Zříci se křížové cesty
s mluvícími křižáky,
kteří bojují ve vírech
bojovnické osmi-nožky,
je jako podřezat si
žíly ostrou hranou
jejich kříže, který mají
vytetovaný na zádech

...zneuctění pavoučích obřadů...

Zříci se bleskové války
a utíkat před fašistickými armádami
je jako připsat si na
náhrobní kámen vlastní jméno,
a čekat dokud se vše nezhroutí,
a i ten, kdo nečeká a utíká smrti
se dočká zbloudilé kulky,
která vyčkává někde ve tmě

...nebo shozené munice německého bombardéra...

Zříci se poslední večeře
před apokalypsou
je velice neetické
a zavání to velkými problémy,
které voní po střelném prachu

...i když každý má žaludek na něco jiného...

a v tom všem má život
podstatnou roli...

bohužel
Autor Tomáš Přidal, 07.02.2011
Přečteno 226x
Tipy 4
Poslední tipující: Anne Leyyd, Denael
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá báseň. První dvě sloky mě zaujaly, byly zvláštní a tím zajímavé - vážně dobré, zbytek jsem pochopila lehce méně...

07.02.2011 19:03:00 | Anne Leyyd

Čas od času je potřeba zříci se něčeho ve prospěch jiného...

07.02.2011 18:51:00 | Denael

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí